Biografija

DSCF3519

photo: E. Kamenew

Vladislav Radak je rođen 1987. u Beogradu. Vlasnik je idealnog CV-ja za štrebera decenije Diplomirao je finansijsku matematiku, završio Matematičku gimnaziju u Beogradu i nižu muzičku školu.

Pisanjem se bavi od desete godine. A mozda i pre. Sa petnaest završava svoju prvu knjigu „Plava vežbanka“ (Interpress) koja ubrzo nalazi mesto medu pet najboljih ostvarenja godine za decu i mlade na „Politikinoj“ listi. Krajem 2009. godine izlazi roman „Noć mrtvih snova“ (Dobra knjiga), koji ubrzo debituje na top listama svih knjižara. 2011. godine sa svojim profesorima Dr Dragicom Pavlović Babić i Dr Ivanom Anićem objavljuje knjigu „Formula života“ (Matematiskop).

Autor je nekoliko kratkometraznih filmova, medu kojima je i „Imagine“ koji je u novembru 2005. nominovan na amsterdamskom festivalu „One minute award“ . Za svoj film „Blue lorry“ 2007. godine dobio nagradu na njujorškom festivalu „Hamptons“. Jedan je od autora i voditelja emisije “Stepenište” koja se prikazivala na RTS-u od 2004. do 2010.

Predavao je na univerzitetu, gostujući je predavač vise evropskih fakulteta, dok je kao govornik učestvovao na TEDx Novi Sad 2013. godine. Živi i radi u Nemačkoj.

Leave a Reply