Filmovi

Picture 386.1Imagine

je prvi film u režiji Vladislava Radaka, snimljen u selu Radičević na  prvoj letnjoj filmskoj radionici Medijskog edukativnog centra iz  Beograda.Ovaj jednominutni film je nominovan za prestižnu nagradu  „Inside – Out“ u Amsterdamu na „OneMinute film festival“-u i bio  prikazan na preko deset internacionalnih i domaćih festivala.

Credits:

Devojčica: Ljiljana Gavrić,

Režija: Vladislav Radak,

Direktor fotografije: Vava Stojadinović,

Montaža: Janeke Jansen (Sanberg film institute),

Storyboard: Vid Rajin,

Scenario: Vladislav Radak,

Produkcija:

Samberg Film Institute, Media Education Centre, Radičević-Beograd, 2005.

blue lorryBlue Lorry

Posle  međunarodnog uspeha filma „Imagine“ Vladislav, na nagovor svog  prijatelja kreće na snimanje nastavka, tj. pojašnjenja prvog filma.  Tako je u aprilu 2006. snimljen film „Plavi Kamion“, sa glumačkim  pojačanjem, Desankom Tošić kao devojčicinom bakom.

Film je  na prvom festivalu na kome se pojavio (Potenza Film Festival, Italy)  bio nominovan za nagradu za najbolji film kratkog metra. Ovaj film je dobitnik nagrade The Golden Starfish Award za najboljeg mladog reditelja na  Hamptons internacionalnom filmskom festivalu u Njujorku.

Sinopsis:  U nedođiji u sred ratnog stanja baka pred spavanje svako veče priča  priču unuci, o magičnom plavom kamionu koji je jednom davno pomogao  baki da pobegne iz slične situacije. Sve dok jednog jutra devojčica ne  krene u potragu za magičnim kamionom.

Credits:

Devojčica: Ljiljana Gavrić

Baka: Desanka Tošić

Režija: Vladislav Radak

Asistent režije: Jovan Mitrović

Direktor fotografije: Aleksandar Jakonić

Snimatelj: Vid Rajin

Montaža: Dušan Založnik

Po priči Aleksandra Raleva

Foto: Nenad Tesla

Muzika: Vladislav Radak

Producent: Miomir Rajčević, Medijski edukativni centar 2006.

Leave a Reply